Guardar en Favoriting

premsa

  • Clicar la imatge per veure l'enllaç de la roda de premsa.

El proper 26 d'Abril de 2014 Nàiade actuarà a l'acte de cloenda de la 28a Trobada de Cant Coral Internacional a Torrevieja, Alacant.

 

UNA VEU és escollit espectacle finalista del Projecte T de la Diputació de Girona. Temporada 2011-2012.

 

 

"Amb deu anys de trajectòria, el grup vocal Nàiade presenta una nova proposta i tria aquest espai per estrenar-la perquè és Maçanet el seu lloc d’origen. La formació, integrada per cinc veus femenines, convida el públic a endinsar-se en un viatge musical en què interpretaran cançons que provenen de diversos estils musicals, que van des de la cançó tradicional catalana fins al folk americà, passant per la fusió de Brasil, la saudade portuguesa i l’essència llatina. L’espectacle, suggerent i delicat, atrapa l’espectador des del començament i el submergeix en una aventura irresistible en què la principal protagonista és la veu. Les intèrprets han après a potenciar les possibilitats d’aquest instrument ancestral i a otorgar-li una dimensió que omple l’escenari i embolcalla qui les escolta en una atmosfera a vegades íntima i càlida, a vegades plena d’energia i força rítmica. És així com Nàiade desperta en l’espectador un sentiment de grandesa cap allò que elles transmeten: l’amor a la música.

 

Nàiade reapareix, doncs, amb un projecte que cuida el detall i on cada so i cada gest prenen significat i alhora obren una porta a l’expressivitat i a la llibertat creativa. Per això, les veus juguen amb el llenguatge teatral, la coreografia i la llum, i s’aconsegueix així un espectacle musical de marcat caràcter poètic i visual a partir del qual la formació va traçant un camí personal en l’escena musical catalana." 

 

Extret de la Programació del teatre La Societat de Maçanet de la Selva

 

Gran èxit del concert de Nàiade en el Dia de la Dona


 

naiade.jpg"El 8 de març, dins la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’Ateneu de Celrà va acollir l’espectacle Una veu del conjunt vocal Nàiade. L’acte va començar a les nou del vespre, amb la lectura del manifest a favor de la Igualtat d’oportunitats entre dones i homes, i posteriorment es va iniciar el concert, amb una gran assistència (prop de 130 persones), que varen gaudir de la proposta de les noies de Maçanet de la Selva. Un espectacle musical acompanyat d’una posada en escena sòbria, en un senzill muntatge coreogràfic i interpretatiu en què sobresortia la qualitat de les veus de les cinc noies. El repertori va incloure  temes de diferents tendències musicals: cançons tradicionals d’arreu del món, cants espirituals, clàssics del pop dels anys 70, cançó d’autor i temes de musicals i bandes sonores.

En finalitzar l’espectacle, de prop d’una hora i mitja de durada, la majoria de persones assistents van coincidir a valorar molt positivament la proposta.